jump to navigation

Nicolae Paulescu 3 decembrie 2010

Posted by Innocentius in de-ale culturii.
trackback

Exista o tendinta in firea umana de a generaliza un segment special, pozitiv, chiar genial pe care il observam la alt pamantean . Cu mare greutate putem accepta ca un pictor , scriitor , fizician sclipitor au putut aduce atat de mult bine omenirii prin creatiile lor si totusi personalitatea , firea lor de zi cu zi (uneori transpusa in fapte destul de concrete) sa contina elemente specifice unui om ratutit, mangafa. Asadar, poate exista o simbioza ‘agreabila’ intre genialitate si prostie. Nicolae Paulescu a fost un om genial al acestui popor, inteligenta si geniul insa nu implica si un mare caracter…. Sunt atat de multe exemple… Atentie la efectul ‘halo’ !!!

“Putem oare sa-i exterminam (pe evrei) asa cum se extermina plosnitele?…asta ar fi calea cea mai simpla, usoara si rapida de-a scapa de ei”.

„Suntem invadati de o rasa straina, asiatica, cu moravuri sanguinare, ce de un secol si jumatate se strecoara tiptil in tara, prin granitile ce-s rau pazite. Aceasta invazie e mult mai teribila ca aceea recenta a nemtilor, de care am scapat relativ repede, si ca acele mai vechi ale turcilor si tatarilor, de care nu ne-am mantuit decat prin lupte sangeroase de mai multe veacuri. Intr-adevar, pe cand toti acesti dusmani au fost izgoniti peste hotare, de unde au venit, jidanii, care s-au infiltrat in madularele tarii, nu vor putea fi dati afara decat prin sfortarile persistente ale intregii natii romanesti. Si expulzarea jidanilor se impune in mod imperios, din pricina numarului lor enorm si care creste pe zi ce trece, si mai ales din pricina viciilor de hotie si de trufie, de care ei sunt infectati, caci ei pretind ca sunt poporul ales, chemat sa devina proprietarul tuturor averilor de pe pamant si stapanul intregii omeniri”.

“Eu mă ocup de mult pe bază stiintifica de problema rasei, doar predau fiziologia la Universitate… Problema jidovească pe punctul acesta devine de nesoluţionat, fiindcă în urma cercetărilor mele am descoperit că jidanii au un creier prost format, adică cu toţii sunt degeneraţi. Degenerarea aceasta o înţeleg aşa, că toţi jidanii sunt nebuni fără excepţie.” (Apărarea Naţională, nr. 10 din 17 ianuarie 1926, p. 2).

„Scopul nostru este isgonirea Jidanilor. Deparazitarea nu s-ar putea face pe spinarea vecinilor care fiind si ei pana peste cap de paduchi, ar refuza mortis sa mai primeasca si pe ai nostri. Ar trebui deci ca toate tarile infectate de jidani sa stabileasca de comun acord o cloaca (in Palestina, in Africa sau in America) unde sa-si poate fiecare arunca laturile” (Apararea Nationala, nr. 21 din I februarie 1925).

Greutatea creierului evreilor este discutata indelung de Paulescu. „Se stie”, ne anunta el, evident fara referinte bibliografice, „ca creerul Jidanilor are o greutate cu mult mai mica decit cel al Arienilor” . Drept exemplu este folosit cazul „jidanului Anatole France,  al carui creer cintarea 1017 grame” si „creerul jidanului Gambetta, care ajunsese sa dicteze in Franta, care avea o greutate de 1314 grame adica cu 107 gr. dedesubtul normalei”. Anatole France primise Premiul Nobel pentru literatura si fusese membru al Academiei Franceze, iar Leon Gambetta avusese o cariera stralucita ca deputat, ministru si prim-ministru. Nici Anatole France, nici Leon Gambetta nu erau evrei. De aici pina la evreii Henri Bergson, membru al Academiei Frantei din 1918, laureat al Premiului  Nobel pentru literatura in 1927, si Albert Einstein, care primise Premiul Nobel pentru fizica in 1921, nu este decit un pas. „Creeerii jidanilor Einstein, Bergson… nu cintaresc mai mult ca acei ai acestor fruntasi ai lui Israel, care, prin minune, au fost autopsiati”. La data la care erau scrise aceste rinduri, in 1928, nu se putea vorbi despre autopsia „cazurilor” Bergson si Einstein, pentru simplul motiv ca  Bergson avea sa moara in 1941, iar Einstein in 1955.

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: